Massagepraktijk
Massagetherapie is het therapeutisch inzetten van aanraking en contact met het gevoel. Massagetherapie helpt je om signalen van je eigen lijf (weer) beter waar te nemen. Iedereen zal uit eigen ervaring weten hoe een klacht aanvoelt. Een klacht komt nooit vanzelf; ons lichaam probeert iets duidelijk te maken.
We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Er zijn onverwerkte emoties en/of belemmerende gedachten waardoor we teveel in ons hoofd kunnen zitten. Omdat we zoveel “moeten” gaan we teveel,te vaak over onze grenzen heen. Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van de klacht, maar wordt ook gekeken naar de oorzaak. Door middel van een gesprek voorafgaande aan de behandeling en het invullen van het vragenformulier worden mogelijke oorzaken besproken en komen we samen tot een oplossing.
Massagetherapie geeft dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam het weer over kan nemen. Lichaam en geest komen in balans waardoor de klacht herstelt of sterk afneemt.
Bij de eerste kennismaking vindt een intakegesprek plaats. We nemen samen een vragenformulier (anamnese) door om te kijken hoe je gezondheid is en wat de reden is dat je gekomen bent. Indien nodig kan eventueel een functieonderzoek gedaan worden. Met het functieonderzoek wordt nagegaan of het bewegingsapparaat functioneert zoals het behoort te functioneren.
Aan de hand van de verkregen informatie wordt in samenspraak een behandelplan gemaakt. Na 3 of 4 therapeutische behandelingen gaan we het resultaat beoordelen. Afhankelijk van het resultaat zal ik in overleg de vervolgstappen bespreken. Mogelijk stuur ik je door naar fysiotherapeut, huisarts of andere disciplines.
Tijdens elke behandeling is er een voorgesprek, een massage en een nagesprek. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Een vervolg behandeling is ook te boeken voor 1 uur.
Een aantal voorbeelden van klachten die vaak zeer goed te behandelen zijn:
Spanningsklachten (overbelaste nekspieren – stijve schouderklachten, darmklachten), een stijve (onder) rug, spit, burnout of oververmoeidheid,
hoofdpijnklachten, stress (prikkelbaarheid, slaapproblemen), RSI, overbelasting.
Bij een chronische aandoening:
ME (Myalgische encefalomyelitis), MS (Multiple Sclerose), Parkinson en FM (Fibromyalgie) zijn voorbeelden van chronische aandoeningen met bijbehorende chronische klachten. Klachten en het verloop van de ziekte zijn bij alle genoemde voorbeelden anders. Ieder mens ervaart het hebben van een chronische aandoening op zijn of haar manier. Klachten kunnen belemmerend zijn en vragen om ondersteuning.
Ter ondersteuning:
Tijdens en na de zwangerschap, bij het verwerken van intense gebeurtenissen zoals scheiding of verlies van een dierbare, bij onduidelijke of onbegrepen klachten, bij andere behandelvormen, zoals psychotherapie en fysiotherapie.
Ik maak gebruik van verschillende massage technieken:
Vreeling Deep Tissue massage, Cupping massage, Holistic pulsing, Chakra massage, Lomi Lomi technieken, Manuele lymfedrainage
Je kunt bij twijfel altijd bellen om te informeren of een klacht behandeld kan worden.